23.10.12

att vara besatt av pannkakor


Har varit lite smått besatt av plättar den senaste tiden, lite komiskt då jag aldrig tidigare varit ett fan. Plättar ska enligt mig serveras med banan och kanel när man vill ha den lite mer frukostaktiga varianten. Eventuellt liite socker, eventuellt en klick soyghurt på sidan. Kvarg skulle nog vara riktigt gott till också. Keso med för den delen.

Jag har experimenterat med samma basrecept och provat att kasta i både havregryn och linfrön, hade i citron någon gång och gjorde en matigare variant med timjan och svartpeppar som jag använde som hamburgebröd till mina vegoburgare från astrid och aporna. (Låter oerhört konstigt men blev sjukt gott). På bilden högst upp kan man även se att jag stekt in bananer i plättarna, det var också riktigt trevligt.

Receptet har jag tagit härifrån. Tycker verkligen plättar/pannkakor är en sådan sak som blir precis lika trevligt när man gör de veganska. Att tänka på är ju dock att havremjölk är väldigt sött så sockret i receptet är inte nödvändigt om man inte vill ha de supersöta. Jag bytte även ut "mjölkfritt smör" till olja då jag aldrig har smör hemma. Fungerade utmärkt.

1 kommentar: